TEL/FAX: 021/461-005 095/525-0715 info@telefax.hr Papandopulova 15, Split

od upisa do vozačke

Liječnički pregled
Uvjerenje doktora specijalista medicine rada da ste sposobni upravljati motornim vozilom.

Upis u autoškolu
Online ili osobno na adresi: Papandopulova 15.

Predavanja i ispit PPSP
Odslušati predavanja, steći potrebno znanje i položiti ispit koji se održava svakog ponedjeljka u prostorijama HAK-a.

Prva pomoć
Predavanja se održavaju tokom vožnje, tri dana po 3 školska sata u prostorijama Crvenog križa. Ispit svake srijede u prostorijama HAK-a.

Obuka i ispit iz vožnje
Učite voziti uz vrhunske instruktore i uz najnovija bogato tehnološki opremljena vozila. Ispit iz vožnje se polaže pred komisijom HAK-a.

Vozačka dozvola
Nakon položenog ispita, vozačku izdaje MUP.
najčešća pitanja
Možete se upisati u prijamnom uredu autoškole Telefax (Borisa Papandopula 15, Split). Također se možete upisati i popunjavajući PRIJAVNICU na našoj web stranici.
Kako doći do autoškole Telefax
Za upis u autoškolu potrebno je donijeti osobnu iskaznicu i liječničko uvjerenje.
Trajnost liječničkog uvjerenja u autoškoli je neograničena, ali kad se položi ispit iz vožnje pri podizanju vozačke dozvole u policiji ne smije biti starije od 6 mjeseci.
Morate položiti 3 ispita i to: testove iz prometnih propisa i sigurnosnih pravila (PPSP-a), ispit iz Prve pomoći (PP-a), te ispit iz vožnje UV-a.
Cijena polaganja za vozačku dozvolu ovisi o kategoriji koju polažete, a točnije informacije o cijenama i načinima plaćanja možete pogledati na sljedećem linku: Cjenik
DA! Prema zakonu se možete upisati u autoškolu s navršenih 17 godina i 6 mjeseci, položiti PPSP (testove), prvu pomoć i odvoziti sate vožnje, ali ispit iz vožnje nemate pravo polagati prije navršenih 18 godina.
Sa 15 godina i 6 mjeseci se možete upisati i položiti sve ispite osim vožnje. Čim napunite 16. godina možete izaći na ispit iz vožnje.
Da, osigurani su svi potrebni materijali, skripta predavanja autoškole Telefax i lozinka za pristup online testovima.
Predavanja iz prve pomoći se održavaju u prostorijama Crvenog križa (Ruđera Boškovića 28, 2 kat - iznad TV Jadrana, ulaz s Hvidrom) - u blizini autoškole.
PPSP testovi se polažu u prostorijama HAK-a, svakog ponedjeljka.
Prva pomoć se polaže svake srijede, u prostorijama HAK-a.
Vožnja se polaže prema terminima HAK-a.
S vožnjom možete započeti odmah nakon položenog ispita iz PPSP-a. Na svaki sat vožnje morate ponijeti osobnu iskaznicu, knjižicu kandidata i liječničko uvjerenje.
U autu na satovima vožnje može biti prisutan drugi kandidat, voditelj autoškole ili roditelj, odnosno zakonski skrbnik.
Ako ne zadovoljite na ispitu iz vožnje zakonski ste obvezni voziti najmanje tri dodatna sata do sljedećeg ispitnog roka.
Neograničeni broj puta, ali ako ne položite vožnju ni nakon 18 mjeseci od položenih Prometnih propisa morate minimalno voziti 12 dodatnih sati do sljedeće prijave ispita.